søndag den 4. april 2010

En dejlig påske lakker mod enden...

...så er det jo godt, at jeg har fri en uge mere, så jeg i ro og mag kan fordøje de mange indtryk, denne påske har budt på.
F.eks har Morten været hjemme og han lavede dejlig mad til os - jeg må huske at få opskriften. Noget med kylling og stærk indisk krydderi. Det smagte dejligt - tak for mad, Morten.Påskeharen kom forbi, og da drivhuset var gjort forårsklar, ku' den jo mageligt lægge sine påskeæg der. Den kvikke læser vil muligvis indvende, at haren ikke lægger æg, men det har den altså gjort her i mange år. Og så snakker vi ikke mere om det!Familien kom til påskefrokost og de fik f.eks sild med hjemmelavet karrysalat. Og her er opskriften på den:
Fyld
2 æbler m. skræl i små tern
3 stænger bladselleri i tynde skiver
2 forårsløg i skiver
1 håndfuld små syltede agurker i skiver
1 spsk kapers
Dressing
Let mayonnaise og græsk yoghurt i passende mængder røres op med 1 stor spsk god karry, smages til med salt og peber. Fyldet vendes i dressingen og salaten er klar, men den bliver bedst, hvis den får lov at trække lidt.De her æg kræver en del forberedelsestid, men til gengæld pynter de på påskebordet - og de smager også godt.Hårdkogte æg pilles og halveres. Blommerne tages ud og røres med let mayonnaise og græsk yoghurt, smages til med salt og peber (evt. karry)og fyldes i de halve æg igen med en sprøjtepose. Pyntes med....ja hvad man nu lige har lyst til. Jeg brugte røget laks i strimler, benfri sild, kapers og karse.

Og som præsten sagde til påskegudstjenesten - glædelig opstandelse.

1 kommentar:

  1. Kære Lene..
    Umm siger jeg bare de ser gode ud de æg og silden ikke at glemme.
    Ja.. det er godt for dig du har en uges ferie endnu, her på vores allesammens påske ø.

    SvarSlet